Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински пържоли на тиган с гъби и сос

Свински пържоли на тиган с гъби и сос

Свински пържоли на тиган с гъби и сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 килограм свински пържоли
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер на прах
  • 500 грама гъби, нарязани на тънки филийки
  • 4 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 супена лъжица люта горчица
  • 3 супени лъжици сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган, докато мазнината започне да пуши. През това време подсушете месото и ги подправете със сол и пипер.

Сложете пържолите в горещия тиган и ги пържете за 2-3 минути на страна, докато покафенеят. Прехвърлете в чиния.

В тигана изпържете гъбите, докато покафенеят и омекнат - около 6 минути. Добавете чесъна, мащерката и гответе, докато отпуснат аромата си - за около 30 секунди. Добавете пилешкия бульон и с дървена лъжица изстържете всички остатъци от месото, които са по дъното на тигана.

Намалете температурата на котлона и върнете месото в тигана (заедно с всички сокове, които са се отделили в чинията). Покрийте с капак и задушавайте за 10 минути, докато месото се сготви.

Ако имате термометър за месо, може да проверите, когато той отчете 65 градуса в средата на месото, значи е готово.

Свалете от котлона, разбъркайте в соса горчицата и сметаната. Подправете със сол и черен пипер ако има нужда и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиСъставкиДиетиНовиниБотаникаПсихологияЛайфстайлПроизводителиАлт. медицинаКлинични пътекиИстория