Свински пържоли на тиган с гъби и сос
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 1 килограм свински пържоли
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер на прах
- 500 грама гъби, нарязани на тънки филийки
- 4 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 чаена лъжица мащерка
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица люта горчица
- 3 супени лъжици сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган, докато мазнината започне да пуши. През това време подсушете месото и ги подправете със сол и пипер.
Сложете пържолите в горещия тиган и ги пържете за 2-3 минути на страна, докато покафенеят. Прехвърлете в чиния.
В тигана изпържете гъбите, докато покафенеят и омекнат - около 6 минути. Добавете чесъна, мащерката и гответе, докато отпуснат аромата си - за около 30 секунди. Добавете пилешкия бульон и с дървена лъжица изстържете всички остатъци от месото, които са по дъното на тигана.
Намалете температурата на котлона и върнете месото в тигана (заедно с всички сокове, които са се отделили в чинията). Покрийте с капак и задушавайте за 10 минути, докато месото се сготви.
Ако имате термометър за месо, може да проверите, когато той отчете 65 градуса в средата на месото, значи е готово.
Свалете от котлона, разбъркайте в соса горчицата и сметаната. Подправете със сол и черен пипер ако има нужда и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
КОРДИЦЕПС капсули 450 мг * 60 DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ОРГАНИЧЕН ВИТАМИН D капсули 400 IU * 60 VIRIDIAN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Обикновена смръчкула
- Червенееща сърнела
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Псилоцибин
- Свински пържоли с карамелизиран лук
Коментари към Свински пържоли на тиган с гъби и сос