Свински пържоли на тиган с гъби и сос
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 1 килограм свински пържоли
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер на прах
- 500 грама гъби, нарязани на тънки филийки
- 4 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 чаена лъжица мащерка
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица люта горчица
- 3 супени лъжици сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган, докато мазнината започне да пуши. През това време подсушете месото и ги подправете със сол и пипер.
Сложете пържолите в горещия тиган и ги пържете за 2-3 минути на страна, докато покафенеят. Прехвърлете в чиния.
В тигана изпържете гъбите, докато покафенеят и омекнат - около 6 минути. Добавете чесъна, мащерката и гответе, докато отпуснат аромата си - за около 30 секунди. Добавете пилешкия бульон и с дървена лъжица изстържете всички остатъци от месото, които са по дъното на тигана.
Намалете температурата на котлона и върнете месото в тигана (заедно с всички сокове, които са се отделили в чинията). Покрийте с капак и задушавайте за 10 минути, докато месото се сготви.
Ако имате термометър за месо, може да проверите, когато той отчете 65 градуса в средата на месото, значи е готово.
Свалете от котлона, разбъркайте в соса горчицата и сметаната. Подправете със сол и черен пипер ако има нужда и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Отровна сливовка
- Седефена гъба, Снежанка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Царска печурка
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Свински пържоли на тиган с гъби и сос