Гъбена паста с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 200 грама паста по избор
- 300 грама гъби, нарязани на филийки
- 2-3 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша пармезан, прясно настърган
- сол и прясно смлян черен пипер
За поръсване:
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в голяма тенджера с вряща подсолена вода и я отдръпнете от котлона 1 минута преди указаното на опаковката време.
- Отцедете и запазете 3/4 чаена чаша от водата.
- Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган на умерен огън.
- Добавете чесъна и лука, разбъркайте и гответе около 1 минута.
- Увеличете силата на котлона и прибавете гъбите.
- Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато отделилата се течност се изпари и гъбите придобият златисто кафяв цвят.
- Добавете останалото масло и разбъркайте, докато се разтопи.
- Намалете степента до средно висока температура и прибавете пастата с 3/4 чаена чаша от водата, в която сте я варили.
- Поръсете с пармезана и гответе, докато сосът се сгъсти.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и отдръпнете от котлона.
- Поднесете гъбената паста гореща, поръсена с настърган пармезан и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
РАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
ВЕГАВЕРО БИО МАЙТАКЕ ЕКСТРАКТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Обикновена смръчкула
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Сребърни ушички
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Червена мухоморка
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Паста орзо със зеленчуци
Коментари към Гъбена паста с чесън и пармезан