Сос от крема сирене с гъби и спанак

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши нарязани пресни печурки
- 300 грама замразен спанак (размразете го)
- по 1/2 чаена чаша крема сирене с билки и чесън и натрошени шамфъстъци (без сол)
- 1/4 чаена чаша обезмаслена течна сметана
- 2 супени орехово масло
- връзка нарязан зелен лук
- 2 скилидки чесън, нарязани на плочки
Начин на приготвяне:
Сгорещете ореховото масло в дълбок тиган, изсипете в него зеления лук и чесъна, гответе около минута, като разбърквате. След това прибавете гъбите, затворете с капак съда и оставете на слаб огън за около 5 минути.
Щом печурките омекнат, при тях изсипете спанака, а няколко минути по-късно - крема сиренето. Разбъркайте.
Накрая налейте сметаната, сложете шамфъстъците и сгорещете максимално соса, но не допускайте да заври.
Той е подходящо допълнение към макаронени изделия.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
РАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
ВЕГАВЕРО БИО МАЙТАКЕ ЕКСТРАКТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Обикновена смръчкула
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Обикновена сливовка, Сливарка, Кайсиевка
- Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
- Сос Бъфало
- Отровна сливовка
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
Коментари към Сос от крема сирене с гъби и спанак