Рулца от шунка с гъби в сметанов сос
Необходими продукти (за 15 бр.):
15 парчета шунка
400 грама гъби
1 голяма глава лук
200 мл сметана с масленост 10%
70 мл сухо бяло вино
50 мл прясно мляко
2-3 ч. л. брашно
сол, прясно смлян черен пипер, олио, копър (по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука на ситно, запържете ги за 10-15 минути, подправете. Копъра нарежете и сложете върху парчетата шунка. В единия им край разположете от плънката (1-1,5 с. л.) и навийте на руло. Смесете в купа млякото, сметаната, виното, брашното и бъркайте до получаването на еднородна смес.
Подмажете тава с масло, подредете рулцата в нея, полейте ги със сметановия сос и сложете във фурната, загрята до 180 градуса за около 20-25 минути.
Рулцата се поднасят горещи, може да украсите с копър, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Отровна сливовка
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Седефена гъба, Снежанка
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Царска печурка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
Коментари към Рулца от шунка с гъби в сметанов сос