Сметанов сос Карбонара
Необходими продукти:
20 милилитра зехтин
2 скилидки чесън
300 - 350 грама пушени гърди или шунка
200 милилитра сметана
4 яйчни жълтъка
80 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете гърдите или шунката на малки парчета, чесъна намачкайте с преса. Затоплете зехтина в подходящ съд, сложете чесъна и оставете на котлона за 1 - 2 минути. Добавете шунката/гърдите и пържете в продължение на 3 - 4 минути. В отделен съд разбийте сметаната с жълтъците и прибавете сместа към месото. Когато всичко кипне, оставете да се вари 3 - 4 минути. Сварете съда от огъня, към соса добавете настъргания пармезан, овкусете със сол и пипер.
Сосът е подходящо допълнение към спагети и паста.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Облекчете синузита с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Лечебни ползи от чесън
Коментари към Сметанов сос Карбонара