Сметанов сос Карбонара

Необходими продукти:
20 милилитра зехтин
2 скилидки чесън
300 - 350 грама пушени гърди или шунка
200 милилитра сметана
4 яйчни жълтъка
80 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете гърдите или шунката на малки парчета, чесъна намачкайте с преса. Затоплете зехтина в подходящ съд, сложете чесъна и оставете на котлона за 1 - 2 минути. Добавете шунката/гърдите и пържете в продължение на 3 - 4 минути. В отделен съд разбийте сметаната с жълтъците и прибавете сместа към месото. Когато всичко кипне, оставете да се вари 3 - 4 минути. Сварете съда от огъня, към соса добавете настъргания пармезан, овкусете със сол и пипер.
Сосът е подходящо допълнение към спагети и паста.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Сос Бъфало
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
Коментари към Сметанов сос Карбонара