Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед

Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед

от 25 май 2016г.
Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 700 грама свински котлети, без кост
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка чили на прах
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици олио

За глазурата:

  • 1 чаена чаша ябълков сайдер
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 2 супени лъжици мед
  • 2 чаени лъжички дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Леко подсушете свинските пържоли с кухненска хартия и ги подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
  • В малка купа смесете чесъна, чилито и брашното. Разбъркайте.
  • Поръсете всяка пържола със сместа и потупайте с пръсти, за да се покрие равномерно.
  • Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
  • Запържете пържолите за около 2-3 минути до златисто кафяв цвят, след което ги обърнете и пържете още 1-2 минути.
  • Прехвърлете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
  • Върнете тигана на котлона и добавете ябълковия сайдер, оцета, меда и горчицата.
  • Разбъркайте старателно и оберете всички сосове, отделили се от свинското месо.
  • Оставете сместа да къкри около 6-8 минути, докато се сгъсти и намалее с малко повече от половината.
  • Отстранете от котлона и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Върнете свинските пържоли в тигана и ги потопете от двете страни в глазурата.
  • Подредете глазираното месо в подходящо плато и поднесете с гарнитура по избор.

Приятен апетит!

Снимка: everydaydishes.com

Още по темата:
  • Медени пържоли в маскарпоне сос Медени пържоли в маскарпоне сос
  • Хрупкави пържоли с масло на фурна Хрупкави пържоли с масло на фурна
  • Пица на плоча с пържола Пица на плоча с пържола
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
5.0/5 1 оценка

Коментари към Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 13:49
    Коментирайте "Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с пресни картофи на фурна
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско бон филе с гъби
  • Пилешко филе с мед и лимон
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 103 дни, 16 часа и 12 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2021 дни, 1 час и 32 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 4 дни, 21 часа и 33 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 4 часа и 34 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 8 дни, 20 часа и 51 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 9 дни, 20 часа и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече
Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко

Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко

от 03 май 2017г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/10 мг * 28 ТЕВА

ЦИПРОФЛОКСАЦИН таблетки 500 мг * 10 АЛКАЛОИД

ХЕДОНИН таблетки 200 мг * 60

КУРКУМА капсули * 60 MATXIN SINGLES

ОТОФИКС капки за уши 15 мл СОФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:25:49

БЕТАЗОНТРИО 0,5 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г маз 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:22:14

ПЕДИАКИД НЕВРОЗИД сироп 125 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:41

РИНОДЖЕРМИНА спрей за нос 10 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:21:08
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival