Солени понички с елда и гъби
Необходими продукти:
- 250 грама кисело мляко
- 150 грама елда
- 200 грама гъби (по избор)
- 90 грама сирене (Сулугуни)
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1/2 чаена лъжица сух копър
- 150 грама брашно
- 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- растително масло без мирис
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно лука и гъбите, изпържете ги в малко количество олио.
Сварете елдата (може да се замени с ориз), смесете я с киселото мляко (или кефир), добавете захарта, солта, сухия копър, настърганото сирене и бакпулвера. Към получената маса прибавете гъбите с лука и брашното, разбъркайте добре. Тестото става гъсто, но ронливо.
С помощта на две чаени лъжици загребвайте от него и оформяйте овални понички, които изпържете в гореща мазнина.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СТАВИ ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
БИОХЕРБА ЕЛДА (ГРЕЧКА) 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Безглутенова диета
- Салата от елда с пресни зеленчуци и маслини
- Елда (гречка)
- Понички от бананово тесто с ванилия и канела
- Пилешка супа с елда
- Бананови понички с прясно мляко
- Елда, Гречиха, Гречка
- Пържени бананови хапки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Солени понички с елда и гъби