Понички от бананово тесто с ванилия и канела
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/3 чаена чаша захар
- 50 грама сладкарски маргарин (за тесто)
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 300-350 грама пшенично брашно
- 1 банан (обелен и намачкан)
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- по щипка сол, ванилия и канела
- фритюрна или друга мазнина за пържене
- пудра захар за поднасяне на готовите понички
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото заедно със захарта. Добавете яйцето, банановото пюре, налейте прясното мляко и смесете съставките до еднородност.
Пресейте брашното със содата, солта, ванилията и канелата, след което комбинирайте двете смеси, замествайки тесто.
Разделете го на части, разточете ги с дебелина от един сантиметър и изрежете кръгове (може да използвате най-обикновена чаша за целта).
Изпържете поничките до златисто в силно нагорещената мазнина и ги поднесете с пудра захар.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: adfave.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Веган понички със сладък картоф
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с вишнев мармалад
- Печени понички от парено тесто със сметанов крем и шоколадова глазура
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Понички с ягодов пълнеж и пудра захар
- Бананови понички с прясно мляко
- Понички с мая и кисело мляко
- Солени понички с елда и гъби
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
Коментари към Понички от бананово тесто с ванилия и канела