Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички от бананово тесто с ванилия и канела

Понички от бананово тесто с ванилия и канела

Понички от бананово тесто с ванилия и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1/3 чаена чаша захар
  • 50 грама сладкарски маргарин (за тесто)
  • 1/3 чаена чаша прясно мляко
  • 300-350 грама пшенично брашно
  • 1 банан (обелен и намачкан)
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • по щипка сол, ванилия и канела
  • фритюрна или друга мазнина за пържене
  • пудра захар за поднасяне на готовите понички


Начин на приготвяне:

Разбъркайте маслото заедно със захарта. Добавете яйцето, банановото пюре, налейте прясното мляко и смесете съставките до еднородност.

Пресейте брашното със содата, солта, ванилията и канелата, след което комбинирайте двете смеси, замествайки тесто.

Разделете го на части, разточете ги с дебелина от един сантиметър и изрежете кръгове (може да използвате най-обикновена чаша за целта).

Изпържете поничките до златисто в силно нагорещената мазнина и ги поднесете с пудра захар.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: adfave.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети