Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солени понички с елда и гъби

Солени понички с елда и гъби

Солени понички с елда и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама кисело мляко
  • 150 грама елда
  • 200 грама гъби (по избор)
  • 90 грама сирене (Сулугуни)
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 чаена лъжица сух копър
  • 150 грама брашно
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • растително масло без мирис
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно лука и гъбите, изпържете ги в малко количество олио.

Сварете елдата (може да се замени с ориз), смесете я с киселото мляко (или кефир), добавете захарта, солта, сухия копър, настърганото сирене и бакпулвера. Към получената маса прибавете гъбите с лука и брашното, разбъркайте добре. Тестото става гъсто, но ронливо.

С помощта на две чаени лъжици загребвайте от него и оформяйте овални понички, които изпържете в гореща мазнина.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиБотаникаЛюбопитноЛечения