Сиропирани понички с мая (без захар)
Необходими продукти:
- 400-500 грама брашно
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 1 супена лъжица суха мая
- 500 милилитра прясно мляко (може повече)
- 3 супени лъжици течна сметана или йогурт
- 1 чаена лъжица сол
- 200 милилитра меден сироп
За украса по желание:
- 1 чаена лъжица разтворен във вода шафран (за златиста коричка)
- 1-2 супени лъжици сусам
- 100 грама шамфъстъци
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки в купа (брашното, царевичното нишесте, маята и солта). Към тях прибавете йогурта и прясното мляко, разбъркайте, за да се получи палачинково тесто, което оставете на топло място за 30 минути.
Сгорещете олио или в него слагайте от тестото, загребвайки от него с чаена лъжица. Може да използвате фритюрник за изпържване на поничките.
Щом станат златисти, извадете ги върху хартия, която да попие излишното количество мазнина. Когато това стане, полейте ги с меден сироп.
Подредете красиво в плосък съд и може да украсите със сусамови семена или натрошени шамфъстъци.
Поднесете ги топли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: muslimclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Безглутенови понички от оризово брашно
- Понички с ягодово сладко
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с ягодов пълнеж и пудра захар
- Шоколадови понички на фурна
- Понички с вишнев мармалад
- Понички с кафе
- Понички с ягодов и млечен крем
- Картофени понички с чесън, лук и ароматен сос
Коментари към Сиропирани понички с мая (без захар)