Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Сиропирани понички с мая (без захар)

Сиропирани понички с мая (без захар)

Сиропирани понички с мая (без захар) - изображение

Необходими продукти:

  • 400-500 грама брашно
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 500 милилитра прясно мляко (може повече)
  • 3 супени лъжици течна сметана или йогурт
  • 1 чаена лъжица сол
  • 200 милилитра меден сироп

За украса по желание:

  • 1 чаена лъжица разтворен във вода шафран (за златиста коричка)
  • 1-2 супени лъжици сусам
  • 100 грама шамфъстъци

 

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки в купа (брашното, царевичното нишесте, маята и солта). Към тях прибавете йогурта и прясното мляко, разбъркайте, за да се получи палачинково тесто, което оставете на топло място за 30 минути.

Сгорещете олио или в него слагайте от тестото, загребвайки от него с чаена лъжица. Може да използвате фритюрник за изпържване на поничките.

Щом станат златисти, извадете ги върху хартия, която да попие излишното количество мазнина. Когато това стане, полейте ги с меден сироп.

Подредете красиво в плосък съд и може да украсите със сусамови семена или натрошени шамфъстъци.

Поднесете ги топли.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: muslimclub.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети