Понички от кашкавалено парено тесто

Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши брашно
- 100 грама масло
- 200 грама кашкавал (настърган)
- 4 яйца + 3 жълтъка
- 1 чаена чаша вода
- 200 милилитра мазнина за пържене
За овалване:
- 300 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Налейте водата в подходяща тенджера, която поставете върху котлона. Щом течността кипне, сложете в нея маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и варете сместа на слаб огън до сгъстяване. Тестото трябва да се отделя с лекота от стените на съда.
Охладете го малко и тогава в него чукнете 4 яйца (жълтъци и белтъци) и трите жълтъка. Бъркайте непрекъснато, като междувременно изсипвате настъргания кашкавал (200 грама).
Загребвайте от готовото кашкавалено тесто с помощта на чаена лъжица и слагайте топчетата в силно нагорещената мазнина.
Когато поничките започнат да се надуват, да се напукват и по повърхността им се образува румена коричка, извадете върху хартия. Тя ще поеме мазнината и тогава ги оваляйте в настъргания кашкавал, определен за целта (300 грама).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: paedaem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с млечна ванилова глазура
- Понички с пълнеж от сладко
- Понички с ягодов и млечен крем
- Понички от извара
- Меню за Свети Валентин: Понички сърце
- Канелени понички с рикота и мед
Коментари към Понички от кашкавалено парено тесто