Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Понички от кашкавалено парено тесто

Понички от кашкавалено парено тесто

Понички от кашкавалено парено тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/4 чаени чаши брашно
  • 100 грама масло
  • 200 грама кашкавал (настърган)
  • 4 яйца + 3 жълтъка
  • 1 чаена чаша вода
  • 200 милилитра мазнина за пържене

За овалване:

  • 300 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Налейте водата в подходяща тенджера, която поставете върху котлона. Щом течността кипне, сложете в нея маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и варете сместа на слаб огън до сгъстяване. Тестото трябва да се отделя с лекота от стените на съда.

Охладете го малко и тогава в него чукнете 4 яйца (жълтъци и белтъци) и трите жълтъка. Бъркайте непрекъснато, като междувременно изсипвате настъргания кашкавал (200 грама).

Загребвайте от готовото кашкавалено тесто с помощта на чаена лъжица и слагайте топчетата в силно нагорещената мазнина.

Когато поничките започнат да се надуват, да се напукват и по повърхността им се образува румена коричка, извадете върху хартия. Тя ще поеме мазнината и тогава ги оваляйте в настъргания кашкавал, определен за целта (300 грама).

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: paedaem.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети