Понички от извара

Необходими продукти:
500 грама извара
1 ч. ч. брашно
1 яйце
2 с. л. захар
щипка сол
1/2 ч. л. бакпулвер
ванилова захар
Начин на приготвяне:
Количеството брашно е приблизително, преценете според консистенцията на изварата.
Намачкайте изварата с вилица, смесете я с яйцето, добавете сол и ванилова захар и разбъркайте до получаването на еднородна маса и след това постепенно прибавете брашното. Тестото трябва леко да лепи по пръстите.
Поръсете плота (масата) с брашно, набрашнете ръцете си и късайте от тестото. Оформете понички като гевречета. Изпържете във фритюрник или в дълбок тиган на среден огън.
Поднесете със сметана или сладко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тутманик
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
Коментари към Понички от извара