Плодови понички с канела
Необходими продукти:
2 чаени лъжици суха мая
4 супени лъжици захар (2 за тестото и 2 за плънката)
2/3 чаена чаша прясно мляко
1/3 чаена чаша вода
1 яйце
50 грама масло
щипка сол
брашно - колкото поеме тестото
2 ябълки
2 круши
1 чаена лъжица канела
пудра захар за поръсване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разтворете маята и 2 лъжици захар в топлото мляко, оставете сместа за 5-10 минути. След това прибавете към нея разтопеното масло, водата, щипка сол и яйцето. Разбъркайте.
Постепенно сложете брашното замесвайки еластично тесто, което трябва да престои около час-час и половина в намазнена купа, за да втаса.
Докато това стане, обелете и почистете плодовете, нарежете ги на малки кубчета и задушете с останалата захар и канелата за около 5-7 минути.
Разделете втасалото тесто на 13 части, разточете ги и в средата на всяка сложете по 1 лъжица от плодовата плънка. Затворете с тестото и оформете понички, които сплескайте леко. Оставете да престоят на топло място 10 минути и изпържете в голямо количество нагорещено олио на среден огън.
По-добре е да затворите съда с капак по време на пърженето.
Готовите понички изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Поднесете ги поръсени с пудра захар.
Добър апетит!
Снимка: subscribe.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 гр.
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.
БЪЗАК ПЛОД 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Дюля
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 1
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Млечно смути със замразени плодове
- Алкална диета
- Кактус
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Плодови понички с канела