Понички с млечна ванилова глазура

Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно (ако е необходимо, използвайте повече)
3/4 чаена чаша захар
3 жълтъка
2 супени лъжици мая
1 чаена чаша топло прясно мляко (може да замените със сухо)
5 супени лъжици размекнато масло
За глазурата:
кондензирано мляко
захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Направете тестото за поничките, смесвайки продуктите за него. След това го разточете, дебелината на слоя да бъде около 1 - 1,5 сантиметра. Изрежете желаните формички, за целта работа ще ви свършат и две чаши с различен диаметър, например.
Сложете ги в маслото, за да се напоят и изпържете от двете страни по една минута от всяка.
Направете глазура от млякото и захарта, добавете ванилия за аромат.
Полейте поничките със сместа. Охладете и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г
НовСЕТАБЛУ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ПЕРЛИТ И ВАНИЛИЯ 100 мл
НовОРГАНИК ОМЕГА - 3 ЗА ДЕЦА 200 мл VIRIDIAN
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
ИКАРОВ ОРГАНИЧНО МАСЛО ЗА ТЯЛО ОТ ШИЙ 120 мл
ИММУНОТРОФИНА D диспергиращи таблетки * 24
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Понички с млечна ванилова глазура