Захарни топчета с бял шоколад
 
    Необходими продукти:
- 125 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 50 грама масло
- 75 грама брашно
- 2 яйца, размер L
- олио за пържене
за глазурата
- 100 грама захар
- 1 супена лъжица канела
- течен бял шоколад
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера млякото със захарта, солта и маслото. Изчакайте сместа да заври, дръпнете настрана и добавете брашното. Върнете на котлона, разбърквайте докато тестото започне да се отлепя от стените.
Свалете от огъня, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате до хомогенност. С намаслени ръце оформете топчета от сместа, сгорещете олиото и изпържете на маслена баня.
Отцедете ги върху кухненска хартия и охладете. Сложете течния шоколад в кухненски пош и напълнете всяко топче. Смесете захарта с канелата и ги оваляйте. Поднесете веднага и им се насладете.

Да ви е сладко!
Източник: chismesycacharros.blogspot.bg
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Печени понички с ябълки и канела
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Бисквитени понички със захарна глазура
- Безглутенови понички от оризово брашно
- Понички с кондензирано мляко
- Ябълкови кръгчета с канела
- Понички с малинов конфитюр
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди





Коментари към Захарни топчета с бял шоколад