Свинско с картофи и кашкавалена коричка на фурна

Необходими продукти:
200 грама свинско месо
200 грама кашкавал
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 средни картофа
2 домата
зелен лук на вкус
майонеза на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Много е важно да слагате всички продукти на слоеве в съда, без да ги смесвате.
Нарежете месото, сложете го в тава, подсолете. След това нарязания лук, чесъна (също обелен и нарязан). Най-отгоре разположете ред от картофите и подсолете. Поръсете всичко с нарязан зелен лук и подредете кръгчета домати по повърхността. Всичко това залейте с майонеза (използвайте колкото желаете) и поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете във фурната, без да затваряте съда с капак и нека ястието се приготвя в продължение на около 60 минути на ниска температура. Кашкавалът трябва да се зачерви и да се образува красива и апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Свинско с картофи и кашкавалена коричка на фурна