Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора

Необходими продукти:
1,5 килограма свинско филе
3-4 скилидки чесън
2 супени лъжици ситно накълцан розмарин
2 супени лъжици зехтин
сол и подправки за свинско на вкус
1 чаена лъжица настъргана лимонена кора
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото. Загрейте фурната до 200 градуса.
В подходяща купа смесете нарязания на ситно чесън, накълцания розмарин, настърганата лимонова кора, сложете сол и подправки на вкус, след което налейте зехтина.
Разбъркайте и с получената ароматна комбинация равномерно покрийте месото.
Сложете го в подходящ съд и изпечете в загрятата фурна в продължение на 20 минути при 200 градуса. След това намалете градусите до 180 и нека свинското се приготвя още час.
Готовността проверявайте, пробождайки филето с нож - сокът, който се отделя, трябва да бъде прозрачен.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора