Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора
Необходими продукти:
1,5 килограма свинско филе
3-4 скилидки чесън
2 супени лъжици ситно накълцан розмарин
2 супени лъжици зехтин
сол и подправки за свинско на вкус
1 чаена лъжица настъргана лимонена кора
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото. Загрейте фурната до 200 градуса.
В подходяща купа смесете нарязания на ситно чесън, накълцания розмарин, настърганата лимонова кора, сложете сол и подправки на вкус, след което налейте зехтина.
Разбъркайте и с получената ароматна комбинация равномерно покрийте месото.
Сложете го в подходящ съд и изпечете в загрятата фурна в продължение на 20 минути при 200 градуса. След това намалете градусите до 180 и нека свинското се приготвя още час.
Готовността проверявайте, пробождайки филето с нож - сокът, който се отделя, трябва да бъде прозрачен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора