Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана

Необходими продукти:
- 550-600 грама картофи (около 3 броя)
- 350-400 грама тиквички (1 брой)
- 1 голяма глава кромид лук
- 50 грама масло
- 3 супени лъжици олио
- 1,5 супени лъжици заквасена сметана
- сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете и изплакнете с вода картофите, нарежете ги на средно големи парчета.
Тиквичката измийте, ако е по-узряла, обелете я и отстранете семената. Нарежете на дребно.
Сложете двата зеленчука в тенджера, залейте ги с вода и сварете, докато омекнат (20-25 минути).
Главата кромид обелете, изплакнете и нарежете на кубчета. Изпържете в нагорещеното олио за десетина минути на среден огън.
Когато зеленчуците се сварят, отцедете течността в отделен съд, а към тях прибавете маслото. Намачкайте ги, трябва да се превърнат в пюре без бучки. Тогава сложете сметаната и намачкайте отново.
Следва лукът и разбъркайте. Ако е необходимо, налейте от отварата, докато получите желаната консистенция на пюрето.
Овкусете го със сол, прясно смлян черен пипер и поръсете с накълцан пресен магданоз или друга свежа зелена подправка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Сладък картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофени усмивки
- Намалете високата температура със суров картоф
Коментари към Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана