Свинско с картофи и кашкавалена коричка на фурна
Необходими продукти:
200 грама свинско месо
200 грама кашкавал
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 средни картофа
2 домата
зелен лук на вкус
майонеза на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Много е важно да слагате всички продукти на слоеве в съда, без да ги смесвате.
Нарежете месото, сложете го в тава, подсолете. След това нарязания лук, чесъна (също обелен и нарязан). Най-отгоре разположете ред от картофите и подсолете. Поръсете всичко с нарязан зелен лук и подредете кръгчета домати по повърхността. Всичко това залейте с майонеза (използвайте колкото желаете) и поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете във фурната, без да затваряте съда с капак и нека ястието се приготвя в продължение на около 60 минути на ниска температура. Кашкавалът трябва да се зачерви и да се образува красива и апетитна коричка.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
Коментари към Свинско с картофи и кашкавалена коричка на фурна