Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Руло от кайма с плънка от моцарела и карамелизиран лук

Руло от кайма с плънка от моцарела и карамелизиран лук

Руло от кайма с плънка от моцарела и карамелизиран лук - изображение

Необходими продукти

За рулото:

  • 600 грама кайма смес
  • 1 чаена чаша хлебни трохи или овесени ядки
  • 1 глава лук
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 2 яйца
  • 50 грама магданоз
  • сол и черен пипер

За карамелизирания лук:

  • 3 глави лук
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1/2 чаена чаша сухо червено вино
  • 1/2 чаена чаша месен бульон
  • 1 супена лъжица брашно
  • бахар и сол

За соса:

  • 2,5 чаени чаши месен бульон
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • бахар, сол

За плънката:

  • 250 грама моцарела
  • 1/2 чаена чаша магданоз


Начин на приготвяне:

Смесете в купа всички продукти за направата на рулото (каймата, овесените ядки, настъргания лук, яйцата, малко зехтин и подправките), омесете добре.

кайма

След това се заемете с карамелизирането на лука. Нарежете обелените глави и сложете в съд с нагорещения зехтин. Подсолете, поръсете с черен пипер и пържете в продължение на 5-10 минути, докато започне да омеква. Тогава намалете малко температурата на котлона и поръсете кромида с кафявата захар. Продължете да пържите, като бъркате непрекъснато. Налейте червеното вино и нека лукът се задушава 5 минути, докато алкохолът се изпари.

лук

Щом това стане, налейте бульона и добавете брашното. Оставете лучената смес да се вари до сгъстяване, като не спирате да бъркате.

брашно

Разтворете нишестето в малко бульон, след това налейте при останалия, предназначен за соса. Подправете на вкус, варете 2-3 минути и изключете котлона.

сос

Време е да оформите рулото.

Разпределете равномерен слой от каймата във вид на правоъгълник (с примерни дължини на страните около 25-30 сантиметра) върху лист пергамент.

кайма

Следват 1/2 чаша от лука

лук

и същото количество настъргана моцарела.

моцарела

Навийте руло (откъм по-късата страна), помагайки си с хартията. Затворете краищата, плънката не трябва да се вижда.

руло от кайма

Сложете го в подходящ съд за печене, полейте с малко от соса и поставете във фурната, която преди това сте сгорещили при 180 градуса.

сос

След около 60 минути (точното време зависи от самата фурна) извадете ястието, отново го полейте със сос.

сос

Разпределете останалия лук по повърхността, също и моцарелата.

лук

моцарела

Върнете във фурната за още 15-20 минути, докато покритието се зачерви.

руло от кайма

Рулото е готово, разрежете го десетина минути, след като се изпече.

Поръсете го с магданоз и поднесете с останалия сос.

руло от кайма

Да ви е много вкусно!

 

Източник: kak-vkusno.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки