Пъстро руло Стефани с маслини, бекон и доматен сос

Необходими продукти:
- 1 килограм кайма смес
- 1 сварен морков
- 3 сварени яйца
- 100 милилитра бяло вино
- 2 филийки хляб, накиснати в прясно мляко
- 3 меки домата
- 1 главичка лук
- 3 скилидки чесън
- зехтин и сол на вкус
- 100 грама зелени маслини с пълнеж
- 1 супена лъжица масло
- 4 супени лъжици галета
- 2-3 стръка магданоз
- 150 грама бекон, нарязан фино
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в подходящ съд и прибавете галетата, отцедените филийки хляб, нарязан магданоз, чесън, лук и сол. Омесете каймата и я охладете за час. Разстелете я върху лист пергамент или фолио, гарнирайте с нарязани сварени моркови, маслини и подредете яйцата цели между тях. Завийте стегнато руло, обвийте го с бекон и го сложете в тава.
В подходящ съд сгорещете масло, запържете доматите, нарязани ситно, подправете със сол, черен пипер и вино. След като заври сместа я разпределете върху рулото и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
Охладете, разрежете рулото, поднесете и с удоволствие хапнете. Украсете със стръкчета пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло от кайма с плънка от картофи и пармезан в доматен сос
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло от кайма с маслини и кашкавал
- Руло от кайма с кашкавал
- Руло с подправки и доматен сос
- Руло Стефани с гъби, кисели краставички и кашкавал
- Руло от макарони и кайма с кашкавал
Коментари към Пъстро руло Стефани с маслини, бекон и доматен сос