Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пъстро руло Стефани с маслини, бекон и доматен сос

Пъстро руло Стефани с маслини, бекон и доматен сос

Пъстро руло Стефани с маслини, бекон и доматен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм кайма смес
  • 1 сварен морков
  • 3 сварени яйца
  • 100 милилитра бяло вино
  • 2 филийки хляб, накиснати в прясно мляко
  • 3 меки домата
  • 1 главичка лук
  • 3 скилидки чесън
  • зехтин и сол на вкус
  • 100 грама зелени маслини с пълнеж
  • 1 супена лъжица масло
  • 4 супени лъжици галета
  • 2-3 стръка магданоз
  • 150 грама бекон, нарязан фино

 


Начин на приготвяне:


Сложете каймата в подходящ съд и прибавете галетата, отцедените филийки хляб, нарязан магданоз, чесън, лук и сол. Омесете каймата и я охладете за час. Разстелете я върху лист пергамент или фолио, гарнирайте с нарязани сварени моркови, маслини и подредете яйцата цели между тях. Завийте стегнато руло, обвийте го с бекон и го сложете в тава.

руло стефани с маслини, бекон и домати

В подходящ съд сгорещете масло, запържете доматите, нарязани ситно, подправете със сол, черен пипер и вино. След като заври сместа я разпределете върху рулото и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

руло стефани с маслини, бекон и домати

Охладете, разрежете рулото, поднесете и с удоволствие хапнете. Украсете със стръкчета пресен магданоз.

руло стефани с маслини, бекон и домати

Добър апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиНовиниАлтернативна медицинаБотаникаЛайфстайл