Руло от кайма с кашкавал и джинджифил
Необходими продукти:
- 200 грама твърд кашкавал
- 4 яйца
- 1 килограм кайма смес
- 150 милилитра бяло вино (по желание)
- 1/2 червена чушка
- черен пипер
- магданоз
- настърган джинджифил на вкус
- сол
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на ситно, прибавете към него яйцата и разбъркайте.
Застелете тава с фолио, намажете с олио и изсипете сместа. Поставете в загрята до 180 - 200 градуса фурна и изпечете до златисто. Оставете да се охлади.
Пред това време подгответе каймата. Към нея прибавете джинджифила, виното (по желание), сол и черен пипер на вкус. Нарежете чушката и магданоза и ги сложете в отделен съд.
Време е да сглобите рулото. Върху охладеното "тесто" от яйца и кашкавал разпределете каймата, поръсете с парченца чушка и магданоз.
Оформете руло, увийте го във фолиото и поставете в загрята до 200 градуса фурна за 40 минути. Когато се изпече, развийте и оставете да се охлади.
Сигурно вече нямате търпение да нарежете и да вкусите :)
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
Коментари към Руло от кайма с кашкавал и джинджифил