Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер руло с кайма и печурки

Бутер руло с кайма и печурки

Бутер руло с кайма и печурки - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма
  • 400 грама печурки
  • 1-2 глави лук
  • 2 яйца
  • 400 грама бутер тесто (1 лист)
  • 3 супени лъжици крутони
  • 1 чаена лъжица сол или по ваш вкус
  • 2 щипки смлян черен пипер
  • 3-4 супени лъжици слънчогледово олио


Начин на приготвяне:

Обелете главите лук, нарежете ги на дребни кубчета и изпържете в 2 супени лъжици олио.

Печурките също нарежете на дребни кубчета, изсипете при кромида, сложете малко сол и пържете до изпаряване на всичката течност.

Тогава прибавете каймата в тигана, още олио, ако е необходимо, и пържете до готовност. Подправете.

Прехвърлете сместа в купа, прибавете крутоните, едното яйце и само белтъка от второто, разбъркайте.

Разпределете плънката равномерно върху бутер листа и оформете руло, което сложете в тава върху лист пергаментова хартия. Намажете с жълтъка и продупчете на няколко места или направете малки разрези в горната част на рулото.

Изпечете го за около 40-45 минути във фурна, загрята на 200 градуса.

За да го разрежете, ще ви е нужен тънък остър нож.

Бутер руло с кайма и печурки

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съвети