Бутер руло с кайма и печурки
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 400 грама печурки
- 1-2 глави лук
- 2 яйца
- 400 грама бутер тесто (1 лист)
- 3 супени лъжици крутони
- 1 чаена лъжица сол или по ваш вкус
- 2 щипки смлян черен пипер
- 3-4 супени лъжици слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук, нарежете ги на дребни кубчета и изпържете в 2 супени лъжици олио.
Печурките също нарежете на дребни кубчета, изсипете при кромида, сложете малко сол и пържете до изпаряване на всичката течност.
Тогава прибавете каймата в тигана, още олио, ако е необходимо, и пържете до готовност. Подправете.
Прехвърлете сместа в купа, прибавете крутоните, едното яйце и само белтъка от второто, разбъркайте.
Разпределете плънката равномерно върху бутер листа и оформете руло, което сложете в тава върху лист пергаментова хартия. Намажете с жълтъка и продупчете на няколко места или направете малки разрези в горната част на рулото.
Изпечете го за около 40-45 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
За да го разрежете, ще ви е нужен тънък остър нож.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло Стефани с гъби и нарязани яйца
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
Коментари към Бутер руло с кайма и печурки