Руло "Стефани" със спанак
Необходими продукти:
600-800 грама кайма
3 яйца
20 грама настърган кашкавал
200-300 грама листа спанак
100-120 грама моцарела или друго меко сирене
1 малка глава лук
чесън на вкус
магданоз
сол
хартия за печене
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Сложете вода да заври, когато това стане, подсолете и пуснете в нея измитите листа спанак. Варете около 20 минути, докато омекнат и цветът стане тъмнозелен. След това отцедете водата и изцедете спанака. Сварете твърдо 2 яйца, обелете ги и ги разрежете на две по дължина.
Смесете каймата с третото яйце, настъргания кашкавал, нарязаните лук, чесън и магданоз, сол, подправки. Нарежете моцарелата на парчета с дебелина 3-5 мм.
Отрежете парче от хартията за печене 20 см по-дълго от дължината на рулото, което планирате да направите. Разстелете хартията на дъното на тава. Разпределете каймата равномерно върху нея и я заравнете. По средата на каймата сложете половината от спанака, после яйцата, отгоре останалия спанак и завършете с моцарелата. Оформете руло с помощта на хартията, завийте като бонбон.
Сложете рулото във фурна, загрята до 200 градуса за 30-35 минути. След това махнете хартията и оставете за още 10-15 минути, докато се образува златиста коричка.
Няколко предложения:
- Може да използвате ориз вместо моцарела;
- Вместо кашкавал - картоф или филия хляб, накисната в мляко;
- Задушите спанака в масло и подправки, ще се получи по-наситен вкус;
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма и плънка от моцарела
Коментари към Руло "Стефани" със спанак