Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша галета
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- 1 супена лъжица магданоз
- 1 супена лъжица босилек
- 1/4 чаена лъжичка риган
- 1/4 чаена лъжичка градински чай
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 малка глава лук, нарязана на кубчета
- 2 яйца, леко разбити
- 1/4 чаена чаша сухо червено вино
- 700 грама говежда кайма
- 400 грама свинска кайма
- 150 грама шунка, нарязана на филийки
- 2 чаени чаши настърган кашкавал
- 3/4 чаена чаша доматен сос
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете галетата, настъргания пармезан, магданоза, босилека, ригана, градинския чай, солта, черния пипер, чесъна и лука. Разбъркайте.
- Добавете мляното говеждо и свинско месо, яйцата и виното и омесете каймата.
- Разстелете я върху хартия за печене, като оформите правоъгълник с приблизителни размери 22/30 сантиметра.
- Отгоре разпределете 1 1/2 чаена чаша кашкавал, като оставите 1 свободен сантиметър от всички страни.
- Върху него подредете филийките шунка и завийте рулото с помощта на хартията за печене, която е под него.
- Внимателно го прехвърлете в подмазана тавичка и го поставете с ръба надолу.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса за около 1 час.
- Извадете рулото от фурната, поръсете го с останалия кашкавал и отново запечете, докато се разтопи.
- Оставете го да си почине за 10 минути, преди да го разрежете.
- Гарнирайте с доматен сос и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма с плънка от картофи и пармезан в доматен сос
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло от кайма с маслини и кашкавал
- Руло от кайма с кашкавал
- Руло с подправки и доматен сос
- Руло Стефани с гъби, кисели краставички и кашкавал
Коментари към Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал