Яйца върху ориз с кашкавал и чесън (по неаполитански)

Необходими продукти:
- 160 грама ориз
- 4 кокоши яйца
- 30 грама краве масло
- 3-4 скилидки чесън
- малка връзка накълцан пресен магданоз
- 100 грама твърд кашкавал
- сол
- няколко вида смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата. Оризът сварете в 400 милилитра подсолена вода до пълна готовност.
Подмажете с масло (10 грама) дъното на тавичка (25 х 14 сантиметра).
Към ориза прибавете 10 грама от маслото, накълцания чесън и 50 грама от кашкавала (настържете преди това). Разпределете го в подготвения съд и по повърхността подредете обелените и разрязани на две яйца, като ги поставяте с жълтъка нагоре и ги притиснете леко към ориза.
След това сложете останалите 10 грама масло (добре охладено и настъргано) върху продуктите. Поръсете с магданоза и останалото количество рендосан кашкавал.
Сгорещете фурната на 200 градуса, след това намалете градусите до 180 и запечете ястието за четвърт час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prostoirecept
Снимки: prostoirecept; womanadvice.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КРИКС капсули * 30
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Гълъбово яйце
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
Коментари към Яйца върху ориз с кашкавал и чесън (по неаполитански)