Яйца върху ориз с кашкавал и чесън (по неаполитански)
Необходими продукти:
- 160 грама ориз
- 4 кокоши яйца
- 30 грама краве масло
- 3-4 скилидки чесън
- малка връзка накълцан пресен магданоз
- 100 грама твърд кашкавал
- сол
- няколко вида смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата. Оризът сварете в 400 милилитра подсолена вода до пълна готовност.
Подмажете с масло (10 грама) дъното на тавичка (25 х 14 сантиметра).
Към ориза прибавете 10 грама от маслото, накълцания чесън и 50 грама от кашкавала (настържете преди това). Разпределете го в подготвения съд и по повърхността подредете обелените и разрязани на две яйца, като ги поставяте с жълтъка нагоре и ги притиснете леко към ориза.
След това сложете останалите 10 грама масло (добре охладено и настъргано) върху продуктите. Поръсете с магданоза и останалото количество рендосан кашкавал.
Сгорещете фурната на 200 градуса, след това намалете градусите до 180 и запечете ястието за четвърт час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prostoirecept
Снимки: prostoirecept; womanadvice.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС НЕЙЛ БЮТИ капсули * 90
АМИКС ЯЙЧЕНИ АМИНОКИСЕЛИНИ 6000 таблетки * 120
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Яйца върху ориз с кашкавал и чесън (по неаполитански)