Царевичен хляб с мътеница
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши бяло брашно
- 2 чаени чаши царевичен грис
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 3/4 чаена лъжица черен пипер
- 4 големи яйца
- 2 чаени чаши мътеница
- 1/2 чаена чаша масло, разтопено и охладено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 400 градуса.
Намажете правоъгълна тава с масло.
Смесете захарта, царевичния грис, солта, захарта, пипера и бакпулвера.
Разбийте яйцата, мътеницата и маслото в купа.
Направете кладенец в брашното и вътре излейте течните съставки, разбъркайте с дървена шпатула, за да се комбинират.
Сложете тестото в тавичката и изравнете.
Печете за около 20-25 минути до суха клечка.
Изчакайте хляба да изстине в тавата, след което извадете и нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 А ТЪМНО ПЕПЕЛЯВО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
АРОМАНДИСЕ ЕРИТРИТОЛ (ОТ ЦАРЕВИЦА) 300 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Мексиканска салата от царевица с фета и майонеза
- Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
- Двуседмична диета с хляб
Коментари към Царевичен хляб с мътеница