Печена царевица на скара с ароматно масло
Необходими продукти:
4 кочана царевица
70 грама краве масло
любимите ви треви, билки и подправки: магданоз, копър, джоджен, естрагон...)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете царевицата от листата и косата, сложете я във вода за 1 час. След това подсушете и намажете кочаните с разтопено масло. Увийте ги във фолио и изпечете на скарата в продължение на 15 - 20 минути. Следва да махнете фолиото и поставете царевицата директно върху скарата до образуването на характерните тъмни ивици. За да се получи равномерно, обръщайте от всички страни с помощта на щипки.
Направете ароматния сос. За целта нарежете всички избрани подправки и ги прибавете към размекнатото масло. Поднесете изпечената царевица с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 GC ЗЛАТНО МЕДНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
ДРЕНАКС ФОРТЕ МЕТАБОЛ ФАСТ саше * 20 551809
Нов ПРОМОЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 7 M МАХАГОНОВО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевична запеканка със спанак
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Царевица, Кукуруз
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Пица с пилешко и царевица
- 17 полезни неща, които да направим у дома само с царевично нишесте
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Печена царевица на скара с ароматно масло