Хляб с доматена плънка и сирена

Необходими продукти:
- 1 килограм тесто за пица
- 1 пълна чаша доматен сос
- 1 чаена лъжица сух риган
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи (или повече на вкус)
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Набрашнете кухненски плот и разточете тестото на правоъгълник с размери около 24 на 36 сантиметра.
Намажете хляба (като внимавате да не намажете и краищата) с доматения сос. Поръсете с пармезана, лютия пипер, пармезана и моцарелата.
Навийте на руло от дългата страна. Разрежете през средата и сложете едно парче върху другото, за да получите голям Х и се опитайте да ги преплетете. Прехвърлете хляба в подходяща правоъгълна тавичка (предварително намазнена и застлана с хартия).
Покрийте хляба и го оставете да втаса за 45 минути.
Преди печене го намажете със зехтин и го печете за 35-45 минути на 180 градуса.
Охладете 15 минути, преди да извадите хляба от тавата, а след като изстине напълно нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Погача за прощъпулник
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
Коментари към Хляб с доматена плънка и сирена