Хляб с доматена плънка и сирена

Необходими продукти:
- 1 килограм тесто за пица
- 1 пълна чаша доматен сос
- 1 чаена лъжица сух риган
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи (или повече на вкус)
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Набрашнете кухненски плот и разточете тестото на правоъгълник с размери около 24 на 36 сантиметра.
Намажете хляба (като внимавате да не намажете и краищата) с доматения сос. Поръсете с пармезана, лютия пипер, пармезана и моцарелата.
Навийте на руло от дългата страна. Разрежете през средата и сложете едно парче върху другото, за да получите голям Х и се опитайте да ги преплетете. Прехвърлете хляба в подходяща правоъгълна тавичка (предварително намазнена и застлана с хартия).
Покрийте хляба и го оставете да втаса за 45 минути.
Преди печене го намажете със зехтин и го печете за 35-45 минути на 180 градуса.
Охладете 15 минути, преди да извадите хляба от тавата, а след като изстине напълно нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- За някои хора белият хляб е по-полезен от черния
- Учени с нови доказателства, че белият хляб не е причина за напълняването
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА