Как да оползотворим стария хляб
Казват, че хляб никога не бива да се изхвърля, дори ако вече не става за ядене. Какво да го правим тогава? Сега ще ви дадем няколко съвета как да оползотворим стария хляб, превръщайки го във вкусно ястие.
Сигурно всички първо се сещате за хрупкавите сухари или крутони. Те се правят бързо и лесно и могат да се добавят към супи, салати или да си ги хрупате просто така.
Първо нарежете хляба на кубчета (или на произволни парчета по ваш избор), след това ги овкусете със сол и любимите подправки, изсипете ги в тава и изпечете в загрята до 200 градуса фурна. Внимавайте да не прегорят. Ако желаете, може да използвате мъничко зехтин.
От стария хляб бихте могли да си спретнете също страхотна бърза баница. За целта го начупете на парчета и сложете в тава. Разбийте няколко яйца, към тях добавете натрошено сирене и изсипете сместа върху хляба. Разбъркайте и поставете във фурната да се пече. Ако искате си направете заливка като за обичайната баница или сложете кофичка кисело мляко при яйцата и сиренето, може и мъничко сода.
Третото ни предложение е за направата на вкусни пържени филийки. Вариантите им на за приготвяне са най-различни. Може просто до потопите филиите в разбити яйца, да изчакате да се напоят и да изпържите в олио. Може да използвате кисело или прясно мляко, освен яйцата, да сложите ванилия, например. Поднесете, поръсени със захар, с любимото си сладко, мед или със сирене.
Ако искате да превърнете стария хляб отново в пресен и ароматен, просто го напръскайте с вода и го сложете за няколко минути в загрята фурна.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЗНЕС СЪВЕТИ - УСПЕХ В ЖИВОТА И ПРОФЕСИЯТА - БЕРТ ХЕЛИНГЕР - ЖАНУА 98
ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - МИЛЕНА МАНОВА - СИЕЛА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
ХОМЕОПАТИЯ И СЪВЕТИ В АПТЕКАТА - МИШЕЛ БОАРОН, ФРАНСОА РУ - ИЗТОК - ЗАПАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Как да оползотворим стария хляб