Печени пресни картофи със семена и кисел дресинг

Необходими продукти за три порции:
- 1 килограм пресни картофи
- 1 глава чесън
- 2-3 стръка прясна мащерка
- 100 грама обелени тиквени семена
- 50 грама сусам
- 30 грама черен сусам
- 2-3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
- 20 милилитра бял винен оцет
- 1 счукана чеснова скилидка
- 20 милилитра сок от кисели краставички
- 5 грама кафява захар
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги нарежете. Сложете ги в намазнена така и подправете със сол, черен пипер и мащерка. Разбъркайте и помежду тях сложете цели необелени скилидки чесън.
Поръсете със семената, зехтина и запечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност. През това време пригответе киселия дресинг.
В купа прибавете оцета, маринатата от киселите краставички, чесъна и захарта. Разбъркайте до хомогенност. Разсипете картофките в порции и поднесете, гарнирани с получения дресинг.
Добър апетит!
Източник: brightside.me
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Вкусова сетивна система
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Печени пресни картофи със семена и кисел дресинг