Овесени питки с кисело мляко
Необходими продукти:
2 чаени чаши овесени ядки
1 чаена чаша пшенично брашно
1 чаена чаша обезмаслена извара
1 чаена чаша натурално кисело мляко
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица набухвател
3 супени лъжици кафява захар (може и бяла)
1 яйце
лимонов сок
зехтин
мъничко сол
Начин на приготвяне:
Разделете овесените ядки на две части. Едната смелете с помощта на блендер до получаването на "брашно" и я смесете с несмляната. Залейте с две чаени чаши гореща вода и оставете за 10 минути.
Пресейте брашното, към него добавете солта, захарта и набухвателя.
В широка купа смесете млякото, изварата и яйцето, сложете 1 супена лъжица зехтин, малко прясно изцеден лимонов сок и настъргана лимонова кора. След това прибавете брашното и овесените ядки. Оставете сместа да престои 20 минути.
Намажете дъното на тиган със зехтин и разпределете тестото, оформяйки еднакви питки. Затворете съда с капак и ги изпечете от двете страни за по няколко минути (до готовност).
Може да си приготвите сос за питките, смесвайки натурално кисело мляко, извара и ягоди или други любими и подходящи плодове.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 2.5 кг
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА 150 мл
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
БИОТУРМ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН 200 мл
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Овесени питки с кисело мляко