Овесен кисел с кефир

Необходими продукти:
500 грама овесени ядки
500 грама кефир
1 литър вода
сол на вкус
1 филия черен хляб
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки и хляба с топлата вода и кефира, оставете да престоят в сместа 1-2 денонощия, докато ферментират.
Когато това стане, изсипете всичко в гевгир, отстранете гъстата част, а течността запазете. Поставете последната на котлона, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Появата на малки мехурчета преди завиране е признак за готовност.
Приберете кисела в хладилника, за да се охлади.
Може да поднесете с пресни плодове, сладко, канела или други подправки.
Добър апетит!
Снимка: vseoede.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРЕН ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРНА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИН ЧИА МАШ 600 гр.
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Вкусова сетивна система
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени питки с кисело мляко
- 6 често допускани грешки при приготвянето на овесена каша
- Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Едноседмична диета с овесена каша за отслабване с 5 килограма
Коментари към Овесен кисел с кефир