Овесен кисел с кефир
    Необходими продукти:
500 грама овесени ядки
500 грама кефир
1 литър вода
сол на вкус
1 филия черен хляб
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки и хляба с топлата вода и кефира, оставете да престоят в сместа 1-2 денонощия, докато ферментират.
Когато това стане, изсипете всичко в гевгир, отстранете гъстата част, а течността запазете. Поставете последната на котлона, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Появата на малки мехурчета преди завиране е признак за готовност.
Приберете кисела в хладилника, за да се охлади.
Може да поднесете с пресни плодове, сладко, канела или други подправки.
Добър апетит!
Снимка: vseoede.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРЕН ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРНА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ОСТРОВИТ ОВЕСЕНО БРАШНО 1000 г
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Кремове и сладоледи
 - Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
 - Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
 - Бананов кекс с овесени ядки и орехи
 - Кисело зеле - кулинарна традиция и народен лек
 - Овесени бисквити с парченца шоколад
 - Плодов крем с тиква и овесени ядки
 - Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
 - Канелени бисквити без захар с овесени ядки
 - Хрупкави овесени крекери с орехи
 - Овесена каша с банани, мед и орехи
 
Коментари към Овесен кисел с кефир