Овесен кисел с кефир
Необходими продукти:
500 грама овесени ядки
500 грама кефир
1 литър вода
сол на вкус
1 филия черен хляб
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки и хляба с топлата вода и кефира, оставете да престоят в сместа 1-2 денонощия, докато ферментират.
Когато това стане, изсипете всичко в гевгир, отстранете гъстата част, а течността запазете. Поставете последната на котлона, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Появата на малки мехурчета преди завиране е признак за готовност.
Приберете кисела в хладилника, за да се охлади.
Може да поднесете с пресни плодове, сладко, канела или други подправки.
Добър апетит!
Снимка: vseoede.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ОСТРОВИТ MGZB МАГНЕЗИЙ + ЦИНК УЛТРА таблетки * 120
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 2000 гр.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
- Овесени питки с кисело мляко
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Овесен кисел с кефир