Домашен кефир
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко с масленост 2,5%
10 грама кефирена гъба (тибетска млечна гъба)
Начин на приготвяне:
Това представлява кефирената гъба.
Налейте млякото в подходящ съд (най-добре стъклен буркан) и я прибавете в него.
Покрийте с марля и оставете да престои едно денонощие на стайна температура.
Кефирът е готов.
Прецедете през ситен гевгир.
Самата гъба изплакнете с вода (със стайна температура) и отново залейте с прясно мляко.
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Вина и сирена - кое с какво?
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Домашен кефир