Домашен кефир
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко с масленост 2,5%
10 грама кефирена гъба (тибетска млечна гъба)
Начин на приготвяне:
Това представлява кефирената гъба.
Налейте млякото в подходящ съд (най-добре стъклен буркан) и я прибавете в него.
Покрийте с марля и оставете да престои едно денонощие на стайна температура.
Кефирът е готов.
Прецедете през ситен гевгир.
Самата гъба изплакнете с вода (със стайна температура) и отново залейте с прясно мляко.
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60 МТ2350
ПРОМОДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРЕН ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРНА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
МИЛУПА МИЛУМИЛ 1+ 550 г
ЗОЯ БИО ЯПОНСКА МАТЧА ЗЕН прах 60 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ С МАТЧА, ДЖИНДЖИФИЛ И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 140 г MT2092
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Защо кефирът помага за отслабване
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Коприва
Коментари към Домашен кефир