Домашен кефир

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко с масленост 2,5%
10 грама кефирена гъба (тибетска млечна гъба)
Начин на приготвяне:
Това представлява кефирената гъба.
Налейте млякото в подходящ съд (най-добре стъклен буркан) и я прибавете в него.
Покрийте с марля и оставете да престои едно денонощие на стайна температура.
Кефирът е готов.
Прецедете през ситен гевгир.
Самата гъба изплакнете с вода (със стайна температура) и отново залейте с прясно мляко.
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРЕН ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРНА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ВИНЕГРЕТ 700 мл DXN
ВИТАМИНОВА ВОДА C+ ЛИМОН И ЛАЙМ БЕЗ ЗАХАР 600 мл
НУРС СОК ОТ ЧЕРНА МАЩЕРКА 1000 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Коприва
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Домашен кефир