Домашен кефир

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко с масленост 2,5%
10 грама кефирена гъба (тибетска млечна гъба)
Начин на приготвяне:
Това представлява кефирената гъба.
Налейте млякото в подходящ съд (най-добре стъклен буркан) и я прибавете в него.
Покрийте с марля и оставете да престои едно денонощие на стайна температура.
Кефирът е готов.
Прецедете през ситен гевгир.
Самата гъба изплакнете с вода (със стайна температура) и отново залейте с прясно мляко.
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН КЕФИР (ЛИОФИЛИЗИРАН) 130 мг капсули * 60
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРЕН ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР КЕФИРНА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ВИНЕГРЕТ 700 мл DXN
ДЪНЛОП СПОРТНА БУТИЛКА БЯЛА 1 л DNP0054
НУРС СОК ОТ ФРЕНСКА ЛАВАНДУЛА 1000 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Домашен кефир