Хитрости в кухнята - Първа част
Всеки, който обича да готварства, има своите малки тайни, с чиято помощ превръща обикновените ястия в кулинарни съвършенства. Да не говорим за майстор-готвачите - при тях засекретените тънкости са неизброими. Нека видим някои хитрости и при първа възможност да ги приложим, когато решим да сготвим поредната вкуснотия за семейството или приятелите си. Ето какво подслушахме...
За да получите снежнобял ориз, добавете малко оцет по време на сваряването му.
За да добавите пикантен чеснов нюанс към всяко ястие, натрийте чинията, в която ще поднесете, с ароматния зеленчук и тогава сложете салатата или гарнитурата.
Съвсем различен вкус на месото придава маринатата от тъмна бира или смес от светла бира и соев сос със сол и черен пипер на вкус. Към пенливата течност може да добавите също задушени зеленчуци.
Черният дроб се подсолява в края на приготвянето, в противен случай той ще стане твърд.
За да не прегори повърхността на баницата, покрийте я с мокра хартия.
Ако пуснете кубче лед в бульона и поставите на котлона да кипне, последният ще се получи по-прозрачен.
Твърдо свареното яйце може да нарежете лесно и красиво, ако намокрите острието на ножа със студена вода. Така жълтъкът няма да се натроши.
Бобът няма да потъмнее при варене, ако се приготвя, без да затваряте съда с капак.
По-вкусна и ароматна кайма ще получите, ако прибавите една част суров лук, една част пържен и малко настърган картоф.
Използвайте лимонов сок за овкусяване на ястията, за да замените частично солта. Това е полезно за кръвното налягане. В крайна сметка няма да пресолите храната, а и ще й придадете по-изискан аромат.
Патладжанът няма да горчи, ако преди приготвянето му го нарежете на парчета, подсолите и оставите да си пусне малко от сока. След това изплакнете със студена вода.
Ципите на бадемите се обелват лесно, ако първо ги пуснете във вряща вода за 5 минути, а след това охладите, пускайки ядките в студена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
ОМРЪЗНА МИ ДА ГОТВЯ - КНИГА ЗА БЪРЗИ РАСТИТЕЛНИ РЕЦЕПТИ
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Сладък картоф
- Явор, Обикновен явор
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Дафиново дърво, Лаврово дърво
Коментари към Хитрости в кухнята - Първа част