Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Хитрости в кухнята - Първа част

Хитрости в кухнята - Първа част

от 29 юли 2015г.
Хитрости в кухнята - Първа част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Всеки, който обича да готварства, има своите малки тайни, с чиято помощ превръща обикновените ястия в кулинарни съвършенства. Да не говорим за майстор-готвачите - при тях засекретените тънкости са неизброими. Нека видим някои хитрости и при първа възможност да ги приложим, когато решим да сготвим поредната вкуснотия за семейството или приятелите си. Ето какво подслушахме...

За да получите снежнобял ориз, добавете малко оцет по време на сваряването му.

За да добавите пикантен чеснов нюанс към всяко ястие, натрийте чинията, в която ще поднесете, с ароматния зеленчук и тогава сложете салатата или гарнитурата.

Съвсем различен вкус на месото придава маринатата от тъмна бира или смес от светла бира и соев сос със сол и черен пипер на вкус. Към пенливата течност може да добавите също задушени зеленчуци.

Черният дроб се подсолява в края на приготвянето, в противен случай той ще стане твърд.

За да не прегори повърхността на баницата, покрийте я с мокра хартия.

Ако пуснете кубче лед в бульона и поставите на котлона да кипне, последният ще се получи по-прозрачен.

Твърдо свареното яйце може да нарежете лесно и красиво, ако намокрите острието на ножа със студена вода. Така жълтъкът няма да се натроши.

Бобът няма да потъмнее при варене, ако се приготвя, без да затваряте съда с капак.

По-вкусна и ароматна кайма ще получите, ако прибавите една част суров лук, една част пържен и малко настърган картоф.

Използвайте лимонов сок за овкусяване на ястията, за да замените частично солта. Това е полезно за кръвното налягане. В крайна сметка няма да пресолите храната, а и ще й придадете по-изискан аромат.

Патладжанът няма да горчи, ако преди приготвянето му го нарежете на парчета, подсолите и оставите да си пусне малко от сока. След това изплакнете със студена вода.

Ципите на бадемите се обелват лесно, ако първо ги пуснете във вряща вода за 5 минути, а след това охладите, пускайки ядките в студена.

Още по темата:
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
  • Полезни съвети за съхранение и приготвяне на картофите - Втора част Полезни съвети за съхранение и приготвяне на картофите - Втора част
  • Как да намалим калориите в 10 от любимите ни храни - Втора част Как да намалим калориите в 10 от любимите ни храни - Втора част
  • Как да намалим калориите в 10 от любимите ни храни - Първа част Как да намалим калориите в 10 от любимите ни храни - Първа част
4.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
39.95лв.

РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС

КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
18.00лв.

КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА

МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
499.00лв.

МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР

Безплатна доставка за България!
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
35.00лв.

КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
340.00лв.

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107

Безплатна доставка за България!
ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ - ХАВИЕР СИЕРА - ХЕРМЕС
15.95лв.

ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ - ХАВИЕР СИЕРА - ХЕРМЕС

Коментари към Хитрости в кухнята - Първа част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хитрости в кухнята - Първа част
    www.framar.bg 
    на 02 July 2025 в 06:27
    Коментирайте "Хитрости в кухнята - Първа част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Турта, Тагерис, Тагетес
  • Кактус
  • Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
  • Фъстък
  • 8 неща, които трябва да знаете за участието в маратон
  • Гозбите на бабите по света - Пета част
  • 5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец
  • 12 начина да станете по-добри колоездачи
  • Малкият трик, който ще направи вашата тренировка по-ефективна
  • Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2106 дни, 14 часа и 41 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2219 дни, 18 часа и 51 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 4 дни, 14 часа и 38 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 6 дни, 7 часа и 20 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 18 дни, 14 часа и 11 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 21 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЖАВАЛАТ КАНЕЛА капсули * 60

ЛЮКСЕОЛ РИЦИНОВО МАСЛО (ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ) 50 мл

КОЛАГЕН ЕКСПРЕС саше * 30 ЗОНАФАРМ

ЛЮКСЕОЛ ПОДХРАНВАЩО МАСЛО ЗА БРАДА 50 мл

ЕЛЛЕН ДАМСКИ ТАМПОНИ ПРОБИОТИЧНИ МЕДИУМ * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 18:17:35

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: Мария Петрова от 01 юли 2025г. в 17:11:09

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 16:53:08

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: Ангелова от 01 юли 2025г. в 16:17:46

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 15:46:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival