Тънкости за приготвяне на вкусни супи
Супата е хубаво да присъства ежедневно на трапезата ни. Една гореща порция винаги е добре дошла, затова нека видим някои тънкости, с чиято помощ ще направите вкусни кулинарни творения.
Зеленчуци
Зеленчуците са задължителна съставка за всяка супа, но те трябва да бъдат приготвени правилно. Не бива да се варят дълго време, защото крайният резултат ще е с неясна консистенция.
Кисели продукти
Някои рецепти за приготвяне супи включват кисели продукти като доматено пюре, кисело зеле, кисели краставички и други. Те следва да се слагат във врящата супа в края на приготвянето й (след като вече сте сложили картофите, граха, боба...).
Моркови, лук, магданоз...
От тези продукти се прави запръжка за супите, която се прибавя малко преди ястието да се свали от котлона. Запържените зеленчуци придават аромат на прясно сварена супа.
Дафинов лист
Дафиновият лист, както и другите подправки и билки, също се добавят в края на приготвянето. Ароматните листенца обаче се изваждат при поднасяне на ястието, докато останалите подправки остават в супата.
Зеленчукова супа с наситен вкус ще получите, ако я оставите да престои около 10 минути между приготвянето и поднасянето.
Рибена супа се подсолява повече, отколкото останалите.
Крем супата е едно вкусно разнообразие, но какво да правим, ако ви се получи много течна? Не се тревожете! Просто я сгъстете с помощта на обикновено картофено нишесте.
Супи от зърнено-житни култури и макаронени изделия
Често се случва супите, в които добавяме елда, ориз, макарони и други, да стават мътни. Как да направим бульона прозрачен в тези случаи? Отговорът е прост: преди да сложите макароните в супата, залейте ги с вряща вода за 1 минута, а зърнените култури - за 3 минути.
И една хитринка за финал: зеленчуковите супи разкриват напълно вкуса си, ако използвате мъничко захар при приготвянето им.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовМИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Как да си направите малки панделки за ефектна и нежна декорация с помощта на вилица
- Киселица, Дива ябълка
- Кратко ръководство за обучение: как да свирим с пръсти?
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Чубрица - балканска
Коментари към Тънкости за приготвяне на вкусни супи