Тънкости за приготвяне на вкусни супи

Супата е хубаво да присъства ежедневно на трапезата ни. Една гореща порция винаги е добре дошла, затова нека видим някои тънкости, с чиято помощ ще направите вкусни кулинарни творения.
Зеленчуци
Зеленчуците са задължителна съставка за всяка супа, но те трябва да бъдат приготвени правилно. Не бива да се варят дълго време, защото крайният резултат ще е с неясна консистенция.
Кисели продукти
Някои рецепти за приготвяне супи включват кисели продукти като доматено пюре, кисело зеле, кисели краставички и други. Те следва да се слагат във врящата супа в края на приготвянето й (след като вече сте сложили картофите, граха, боба...).
Моркови, лук, магданоз...
От тези продукти се прави запръжка за супите, която се прибавя малко преди ястието да се свали от котлона. Запържените зеленчуци придават аромат на прясно сварена супа.
Дафинов лист
Дафиновият лист, както и другите подправки и билки, също се добавят в края на приготвянето. Ароматните листенца обаче се изваждат при поднасяне на ястието, докато останалите подправки остават в супата.
Зеленчукова супа с наситен вкус ще получите, ако я оставите да престои около 10 минути между приготвянето и поднасянето.
Рибена супа се подсолява повече, отколкото останалите.
Крем супата е едно вкусно разнообразие, но какво да правим, ако ви се получи много течна? Не се тревожете! Просто я сгъстете с помощта на обикновено картофено нишесте.
Супи от зърнено-житни култури и макаронени изделия
Често се случва супите, в които добавяме елда, ориз, макарони и други, да стават мътни. Как да направим бульона прозрачен в тези случаи? Отговорът е прост: преди да сложите макароните в супата, залейте ги с вряща вода за 1 минута, а зърнените култури - за 3 минути.
И една хитринка за финал: зеленчуковите супи разкриват напълно вкуса си, ако използвате мъничко захар при приготвянето им.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИО КОСТЕН БУЛЬОН ОТ ДОМАШНИ ПТИЦИ 240 мл
Нов ПРОМОМАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
Нов ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ - Д-Р ХИРОМИ ШИНИЯ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Направете гривната или колието си регулируеми с плъзгащ се възел (стъпки в снимки)
- Киселица, Дива ябълка
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Прогонете молците с ефективни 6 метода
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да разтваряме правилно желатина
Коментари към Тънкости за приготвяне на вкусни супи