Свинско със спанак и сметана

Необходими продукти:
- 500-600 грама свинско филе
- 200 грама пресен спанак
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша готварска сметана
- 1 супена лъжица краве масло
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филе на парчета с размери 1,5-2 сантиметра, начукайте ги леко и поръсете с черен пипер и сол от двете страни.
Сгорещете олиото на среден огън и изпържете месото до готовност, като обръщате периодично. Необходими са около 2-3 минути от всяка страна, след което свалете от котлона и поставете капак върху съда. Нека свинското се охлажда, а през това време направете соса.
Измийте спанака, подсушете го и нарежете листата на ивици.
Разтопете в тиган маслото, добавете пресования чесън, а след него и спанака. Пържете, докато листата изгубят обема си, и тогава налейте сметаната. Задушете за 3 минути и накрая подправете със сол и смлян черен пипер.
Сложете свинското в соса, разбъркайте и веднага поднесете ястието, докато е горещо.
Като гарнитура е подходящо да предложите картофено пюре, ориз или макарони.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОФЕРОГРИЙН таблетки * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Месна супа със зеленчуци и яйца
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Задушено свинско с картофи
Коментари към Свинско със спанак и сметана