Салата с киноа, гриловано сирене халуми и песто
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша киноа, изплакната и отцедена
- 140 грама кейл (или спанак)
- 250 грама сиренето халуми, нарязано на малки плочки
- 200 грама разрязани чери домати
- 4 тънко нарязани репички
- 1 авокадо, нарязано на кубчета
за пестото с копър:
- 60 грама рукола
- 1/4 чаена чаша копър
- 1/4 чаена чаша орехи
- 1 скилидка чесън
- 1/3 чаена чаша олио от авокадо
Начин на приготвяне:
Киноата сложете в 3 чаши вода (750 милилитра) и сварете за 15 минути, докато течността се абсорбира от зърната. Докато са топли, добавете кейла (нарязан) и разбъркайте. Оставете за 10 минути да се запари.
Междувременно пригответе пестото с копър: сложете всички продукти (без мазнината) робот и смелете. Сипете на тънка струя олиото, докато пюрирате. Подправете на вкус.
Загрейте скара и намазнете сиренето халуми. Изпечете го за 2 минути от всяка страна.
Доматите и репичките сложете към киноата и прехвърлете в купа за сервиране. Отгоре разпраделете сиренето халуми, резените авокадо и пестото.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG МАСКА ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 250 мл
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
ГРЕВИЯ БОДИ МОДУЛАТОР капсули * 60
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД АМПУЛИ ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ С ИЗМИВАНЕ 7 мл * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от маслини и лук
- Салата от пилешко филе със сирене крема и мак
- Салата от ряпа и нахут
- Морковена салата с магданоз, орехи и чесън
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
Коментари към Салата с киноа, гриловано сирене халуми и песто