Салата от пържени краставици с чесън и сусам
Необходими продукти:
4-5 пресни краставици (изберете сорт с малко семена)
1-2 супени лъжици сол
3-4 скилидки чесън, нарязани на тънки пластинки (може да използвате повече, ако желаете)
3-4 супени лъжици сусамово масло
сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете краставиците тънки кръгчета (3 милиметра), като се постараете дебелината им да бъде максимално еднаква. Сложете ги в подходящ съд и поръсете със солта. Всички парченца трябва да се покрият с нея.
Оставете да престоят така 30 минути (по този начин може да съхранявате в хладилник до 2 дни).
След това измийте краставиците под студена течаща вода и изцедете с ръце от течността.
Сгорещете сусамовото олио и в него изсипете зелените кръгчета заедно с нарязания чесън. Нека се пържат в продължение на 1-2 минути. В края на приготвянето поръсете със семената и може да поднесете необичайната салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовСОСТАР ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ С АЛОЕ ВЕРА И КРАСТАВИЦА 75 мл.
БИЛКА АКВА НЕЙЧЪР МИЦЕЛАРНА ВОДА С КРАСТАВИЦА 400 мл
КОКОСОЛИС НАТУРАЛНО ОЗАРЯВАЩО И ХИДРАТИРАЩО СУХО МАСЛО С БЛЕСТЯЩИ ЧАСТИЦИ 110 мл
СТИКС КРЕМ ОТ ВОДОРАСЛИ ФОРТЕ 150 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
Коментари към Салата от пържени краставици с чесън и сусам