Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Пудинг от крема сирене с карамел и уиски

Пудинг от крема сирене с карамел и уиски

от 12 фев 2019г.
Пудинг от крема сирене с карамел и уиски - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 125 грама брашно
  • 50 грама захар
  • 75 грама краве масло
  • 1 яйце
  • бакпулвер на върха на ножа

За карамела:

  • 160 грама захар
  • 30 грама краве масло на стайна температура
  • 100 милилитра течна сметана с 30% масленост
  • 30 милилитра уиски
  • 20 милилитра прясно изцеден лимонов сок
  • щипка морска сол
  • 50 милилитра вода

За крема:

  • 600 грама крема сирене
  • 80 грама пудра захар
  • 80 грама течна сметана с 20% масленост
  • 4 жълтъка
  • 1 пакетче ванилова захар


Начин на приготвяне:

Тестото

Разбийте с миксер маслото и захарта до получаване на пухкава бяла маса, към която добавете яйцето и разбийте до еднородност. След това постепенно изсипете брашното с бакпулвера, докато миксерът работи на ниска скорост. Полученото тесто приберете в хладилника за няколко часа.

Когато го извадите, разпределете го равномерно в тава върху лист пергамент, заравнете слоя и изпечете за 13-14 минути във фурната на 180 градуса. Охладете блата и го смелете, докато се превърне в трохи.

Кремът

Разбийте сметаната и жълтъците с двата вида захар (пудрата и ваниловата), смесете с крема сиренето и разбъркайте с лопатка, като внимавате кремът да не се спадне.

Карамелът

В тиган или широка тенджера с дебело дъно изсипете равномерно захарта, налейте 50 милилитра вода и поставете съда на силен огън. Варете до появата на червеникав оттенък, не чакайте карамелът да потъмнее, за да не горчи. Първоначално не бъркайте захарта, но когато започне да се топи, може да разбъркате.

Сложете сметаната върху котлона, подсолете, разбъркайте и изчакайте да се сгорещи до кипване, на не трябва да завира. Тогава свалете съда със захарта от огъня, изчакайте половин минута и налейте карамела. Намалете огъня до минимум, върнете съда върху котлона и бъркайте до еднородност. Отстранете от огъня.

Нарежете маслото на кубчета, които едно по едно сложете в горещия карамел. Налейте уискито, лимоновия сок и разбъркайте. Ако по повърхността се образува коричка, прецедете карамела пред фино сито.

Подмажете с краве масло подходящи формички за пудинг и на дъното на всяка сложете от трохите (по 30-40 грама на порция). Следва кремът, който да заема 3/4 от обема на съдовете.

Изпечете десерта в загрята на 170 градуса фурна за 18 минути. Полейте го с карамела и сервирайте.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Карамелен ябълков пудинг с овесени ядки, стафиди и канела Карамелен ябълков пудинг с овесени ядки, стафиди и канела
  • Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп Шоколадов пудинг с банани, фурми и карамелен сироп
  • Пудинг със стафиди и карамелен топинг Пудинг със стафиди и карамелен топинг
  • Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
3.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
5.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
35.60лв.

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв.

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

Коментари към Пудинг от крема сирене с карамел и уиски

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пудинг от крема сирене с карамел и уиски
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 22:15
    Коментирайте "Пудинг от крема сирене с карамел и уиски"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
  • Бананов пудинг с чиа и орехи
  • E150(a) Карамел обикновен
  • E150(c) Амонячен карамел
  • Карамелизирани кайсии
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • Карамелизирани орехи (с масло)
  • Шоколадов пудинг с авокадо и чиа
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2091 дни, 6 часа и 28 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2204 дни, 10 часа и 38 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 5 часа и 58 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 12 часа и 59 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 5 часа и 16 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 4 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕНАП H таблетки * 20 KRKA

ДЕТСКИ АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ HS-20C

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ВЪЗРАСТНИ + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА желирани * 60 ФОРТЕКС

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:07:17

ТАМИФЛУ капсули 75 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:06:38

НАЗОПАС капки за нос 0.25 мг / мл 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:05:34

БИЗОР таблетки 5 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:03:48

РЕСПИВАКС таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:02:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival