Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши прясно краве мляко
- 3 чаени чаши царевично брашно (фино)
- 1/2 чаена чаша твърд кашкавал (настърган)
- 1 чаена чаша меко козе сирене
- 400 грама чери домати
- 4 пера зелен лук
- по 3 супени лъжици краве масло и зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Подредете чери доматите в намазнена тава, подправете с черен пипер, сол и изпечете за 50 минути във фурната, докато започнат да потъмняват и се сбръчкат.
Смесете 1,5 чаени чаши вода с млякото и сложете съда върху котлона. Щом течността кипне, прибавете царевичното брашно, като го изсипвате на тънка струя. Сварете до готовност.
Тогава добавете кравето масло и кашкавала, разбъркайте.
Нарежете ситно перата зелен лук и ги изсипете в кашата заедно с вече изпечените чери домати и натрошеното или настъргано козе сирене.
Прехвърлете ястието в тава, заравнете повърхността и нека полентата да се охлади, след което нарежете на квадратни парчета и може да сервирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: stb.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
Коментари към Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене