Печено месо с лук, майонеза и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 1/2 килограм месо (в случая е използвано свинско)
- майонеза
- кашкавал
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета, лука - на полукръгчета, а кашкавала настържете.
Начукайте месото и сложете част от него на дъното на подходящ съд за печене с капак, подправете. Разпределете ред от лучените полукръгчета, след това картофен слой, който щедро покрийте с майонеза. Поръсете с кашкавал и повторете слоевете в същата последователност: месо, подправки, лук, картофи, майонеза, кашкавал.
Изпечете ястието до готовност и го поднесете с чаша охладено сухо червено вино.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушени свински хапки с лимон и вино
Коментари към Печено месо с лук, майонеза и кашкавалена коричка