Омлет-суфле с шунка и чедър
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 30 грама шунка
- 20 грама краве масло
- 50 грама сирене Чедър
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със сол и черен пипер на вкус, добавете нарязаната шунка и разбитите белтъци.
Изпечете омлет в горещото масло (около 2-3 минути).
Щом бъде готов, поръсете го с половината от настъргания чедър. Запечете на грил за 3-4 минути, докато сиренето се разтопи.
Тогава извадете в чиния, поръсете с останалия чедър и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с прясно мляко
- Яйчени мъфини с шунка и червена чушка
Коментари към Омлет-суфле с шунка и чедър