Картофен омлет с пилешко и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 картофа
- 250 грама пилешко филе
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- сол, пресни зелени подправки и черен пипер (смлян) на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, зелените подправки и пилешкото, лука и месото запържете поотделно в малко количество растително олио. Кашкавала настържете.
Картофите обелете, настържете и подсолете. Оставете за няколко минути, след което отцедете течността и добавете яйцата и брашното.
Разбъркайте и разпределете тестото по дъното на намазнен тиган. Повърхността притиснете с лъжица.
Когато картофената палачинка се зачерви, разпределете върху едната й половина плънката, приготвена от пилешкото, лука, кашкавала и зелените подправки.
След 2-3 минути затворете омлета, сгъвайки го през средата, така че да се покрие апетитния пълнеж.
Изпечете до готовност и поднесете ястието горещо (студено също е много вкусно).
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Омлет от нахут (без яйца)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет с тиквички на фурна
- Омлет Пуляр
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Кайгана - омлет по турски
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с прясно мляко
Коментари към Картофен омлет с пилешко и кашкавал