Картофен омлет с пилешко и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 картофа
- 250 грама пилешко филе
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- сол, пресни зелени подправки и черен пипер (смлян) на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, зелените подправки и пилешкото, лука и месото запържете поотделно в малко количество растително олио. Кашкавала настържете.
Картофите обелете, настържете и подсолете. Оставете за няколко минути, след което отцедете течността и добавете яйцата и брашното.
Разбъркайте и разпределете тестото по дъното на намазнен тиган. Повърхността притиснете с лъжица.
Когато картофената палачинка се зачерви, разпределете върху едната й половина плънката, приготвена от пилешкото, лука, кашкавала и зелените подправки.
След 2-3 минути затворете омлета, сгъвайки го през средата, така че да се покрие апетитния пълнеж.
Изпечете до готовност и поднесете ястието горещо (студено също е много вкусно).
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Шоколадов омлет с банани
Коментари към Картофен омлет с пилешко и кашкавал