Яйца с домати, гъби и кашкавал на фурна

Необходими продукти:
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
3-4 печурки
шепа микс от зеленчуци по ваш избор (може замразени)
3-4 яйца
100 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна ситно, изпържете ги в нагорещено олио до прозрачност. Прибавете гъбите, нарязани на плочки, резените домати и зеленчуците. Нека всичко се задушава на слаб огън в продължение на 2-3 минути.
Настържете кашкавала, смесете го с разбитите яйца, подправете на вкус и изсипете комбинацията в тигана със зеленчуците. След това прехвърлете всичко в тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Запечете ястието за 5-7 минути и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: fotorecept.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с пилешко месо
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с прясно мляко
Коментари към Яйца с домати, гъби и кашкавал на фурна