Омлет с фиде и кашкавал
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 80 милилитра прясно мляко
- 80 грама сурово фиде
- 60 грама кашкавал
- 2 супени лъжици олио
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете фидето в подсолена вода: сложете тенджера с вода върху котлона; когато кипне, изсипете фидето и варете на силен огън в продължение на 1 минута. След това оставете така за още 5 минути и изсипете в гевгир, за да се отцеди течността (може да изплакнете със студена вода).
Чукнете яйцата в купа, налейте при тях прясното мляко, сложете сол и черен пипер на вкус. Разбийте с телена бъркалка до еднородност и в тази смес изсипете фидето и настъргания кашкавал. Разбъркайте и налейте сместа в нагорещен тиган с олиото. Изпечете омлет на среден огън под капак. След около 6 минути обърнете обратно, отново затворете тигана и гответе още 4-5 минути.
Омлета може да сервирате топъл или горещ.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Мини омлети на фурна, обвити в бекон
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет Пуляр
- Омлет с прясно мляко
- Запеканка-омлет с тиквички
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
Коментари към Омлет с фиде и кашкавал