Омлет с фиде и кашкавал
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 80 милилитра прясно мляко
- 80 грама сурово фиде
- 60 грама кашкавал
- 2 супени лъжици олио
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете фидето в подсолена вода: сложете тенджера с вода върху котлона; когато кипне, изсипете фидето и варете на силен огън в продължение на 1 минута. След това оставете така за още 5 минути и изсипете в гевгир, за да се отцеди течността (може да изплакнете със студена вода).
Чукнете яйцата в купа, налейте при тях прясното мляко, сложете сол и черен пипер на вкус. Разбийте с телена бъркалка до еднородност и в тази смес изсипете фидето и настъргания кашкавал. Разбъркайте и налейте сместа в нагорещен тиган с олиото. Изпечете омлет на среден огън под капак. След около 6 минути обърнете обратно, отново затворете тигана и гответе още 4-5 минути.
Омлета може да сервирате топъл или горещ.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с хляб и кашкавал
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет пица Пеперони
- Омлет от нахут (без яйца)
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с прясно мляко
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет с риба тон и крема сирене
- Отворен омлет със зелен лук, гъби и домати
Коментари към Омлет с фиде и кашкавал