Омлет с боб и домати

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 3 супени лъжици стар консервиран или сварен боб
- 1 домат, нарязан на кръгчета
- щипка зърна кимион и кориандър
- сол, копър и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купа, налейте 2 супени лъжици прясно мляко, добавете сол, копър, черен пипер на вкус и разбийте.
Сгорещете мазнината в тиган, подредете в едната половина на съда кръгчета домати, които поръсете с по щипка кимион и кориандър.
Върху тях сложете бобените зърна, веднага след това изсипете яйцата и намалете температурата на котлона до средна.
Когато яйчената основа се запече, затворете омлета, като обърнете частта без плънка върху доматите и боба.
Поставете капак върху тигана и оставете ястието върху котлона, докато бъде напълно готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с пилешко месо
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно зеле
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет с боб и домати