Омлет с прясно мляко
Необходими продукти (за две порции):
4 яйца
100 милилитра прясно мляко
сол и зелени подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с помощта на миксер първо на ниска скорост, след това увеличете оборотите до максимум. Подсолете, налейте прясното мляко, сложете нарязани магданоз, копър или зелен лук и разбийте добре всичко. От готовата смес изпечете омлет в нагорещен намазнен тиган за около 2-3 минути от всяка страна.
След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои така 3-4 минути.
Добър апетит!
Снимка: vesdoloi.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с хляб и кашкавал
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет с риба тон и крема сирене
- Омлет с картофи, лук, бекон и домати
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет със скариди и домати
- Омлет с тиквички на фурна
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Сьомга в омлет с прясно мляко
- Отворен омлет със зелен лук, гъби и домати
Коментари към Омлет с прясно мляко