Омлет с прясно мляко
Необходими продукти (за две порции):
4 яйца
100 милилитра прясно мляко
сол и зелени подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с помощта на миксер първо на ниска скорост, след това увеличете оборотите до максимум. Подсолете, налейте прясното мляко, сложете нарязани магданоз, копър или зелен лук и разбийте добре всичко. От готовата смес изпечете омлет в нагорещен намазнен тиган за около 2-3 минути от всяка страна.
След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои така 3-4 минути.
Добър апетит!
Снимка: vesdoloi.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно зеле
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Кайгана - омлет по турски
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Омлет с кайма и магданоз
- Омлет с домати, гъби и авокадо
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
Коментари към Омлет с прясно мляко