Омлет с прясно мляко

Необходими продукти (за две порции):
4 яйца
100 милилитра прясно мляко
сол и зелени подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с помощта на миксер първо на ниска скорост, след това увеличете оборотите до максимум. Подсолете, налейте прясното мляко, сложете нарязани магданоз, копър или зелен лук и разбийте добре всичко. От готовата смес изпечете омлет в нагорещен намазнен тиган за около 2-3 минути от всяка страна.
След това намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете ястието да престои така 3-4 минути.
Добър апетит!
Снимка: vesdoloi.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с хляб и кашкавал
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет с прясно мляко